Nenes participant en una activitat de Code Club Catalunya
Nenes participant en una activitat de Code Club Catalunya. Autor: Code Club Catalunya. Llicència: Tots els drets reservats.

Els Code Club (clubs de programació) són una xarxa d'activitats gratuïtes gestionades per persones voluntàries que pretenen oferir als infants l'oportunitat d'aprendre a programar. Aquestes activitats es porten a terme en horari extraescolar, ja sigui a la mateixa escola, a una biblioteca, un centre cívic o qualsevol lloc que disposi d'ordinadors. Actualment, hi ha més de 1350 Code Clubs repartits per tot el món. Aquest moviment també ha arribat a casa nostra i ja existeix la comunitat Code Club Catalunya.

Des d'aquesta xarxa fan una crida perquè s'engeguin nous clubs a Catalunya i els ofereixen dues activitats en català per tal de poder començar a apropar la programació a nens i nenes. Ara és el moment ideal per fer-ho, ja que del 7 al 22 d'octubre se celebra l'Europe Code Week. Es tracta d'una iniciativa que busca donar visibilitat a la programació, per mostrar a infants, joves, adults i gent gran com fer realitat les seves idees a través del codi, desmitificar aquestes habilitats i aplegar persones motivades.

Si en algun Punt TIC teniu persones engrescades amb la programació, podeu sumar-vos a aquest moviment tot posant en marxa el vostre club de codi durant l'Europe Code Week. A la plana web de Code Club Catalunya trobareu les dues activitats que us proposen per poder-les desenvolupar al vostre centre. Són projectes amb Scratch, un per crea una banda de rock i l'altre per fer un videojoc sobre l'espai.

Trobareu més informació i els passo a seguir en aquest enllaç. A més, el dilluns 9 d'octubre, de 17.00 a 18.00 hores, es realitzarà un webinar per explicar tot plegat.