Consell Assessor per la Societat de la Informació
Consell Assessor per la Societat de la Informació.

A la reunió, ha assistit el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Josep Presseguer, així com el president d'aquest òrgan, Josep Varela.

Hi han intervingut diferents perfils, usuaris, tots ells, de la xarxa de telecentres municipals: una dona que treballa fora de casa, una altra que ho fa a la llar, dos estrangers (un d'ells, una dona musulmana), un jove i un jubilat.

Al llarg de l'any, les sessions que s'han celebrat han debatut els temes següents: reflexió sobre l’evolució i estat de les TIC a la ciutat de Lleida; reflexió sobre les Xarxes Socials a Internet; la construcció de les identitats locals en les TIC, i la Fractura digital, perspectives i visions. Així mateix, ha impulsat la jornada "Les dades personals dels menors a Internet" que es va celebrar a la Llotja i ha presentat dues publicacions: Anàlisi de l'evolució de la implantació de les tecnologies de la informació i les comunicacions a Lleida (anys 2000-2009), i Construcció de les identitats (g)locals i noves tecnologies de la informació i de la comunicació, de la qual és autor Joaquim Capdevila.
El Consell Assessor per a la societat de la informació de Lleida és l’òrgan de col•laboració, participació i consulta de la ciutat de Lleida per als aspectes de difusió i estratègies d’implantació de les Noves Tecnologies en el seu àmbit territorial. Està impulsat per la Paeria i està format per representants dels diferents sectors de la societat, al servei del conjunt de la ciutadania i te caràcter estricte d’òrgan consultiu.

Les funcions del Consell Assessor per a la societat de la informació de Lleida són:

- Analitzar, valorar i informar de les polítiques programades i executades per al desenvolupament de la societat de la informació a Lleida.

- Col•laborar en aquells projectes nacionals i internacionals de l’àmbit de la Societat de la Informació en què participi l’Ajuntament de Lleida.

- Formular suggeriments i propostes d’estudi en matèries relacionades amb la societat de la informació.

- Col•laborar i donar suport tècnic a l’Ajuntament de Lleida i al seu equip tècnic en el desenvolupament de les funcions que li són pròpies.