Premis 12x12 Dona TIC
Premis 12x12 Dona TIC. Autor: Premis 12x12 Dona TIC. 2015. Llicència: Tots els drets reservats.

Segons dades de la Comissió Europea, només el 30% dels prop de 7 milions de persones que treballen en el sector de les TIC a Europa són dones. L'objectiu de la iniciativa és que les dones estiguin millor representades a tots els nivells en el sector de les TIC, especialment en els llocs de presa de decisions.

Els premis s'adrecen a dones amb estudis finalitzats de qualsevol enginyeria o que desenvolupin la seva activitat professional dins de l'àmbit TIC. Els premis es divideixen en quatre categories diferents en funció del perfil professional:

  • Emprenedora: la dona ha de ser fundadora o co-fundadora d’una empresa en actiu del sector TIC.
  • Professional: la dona ha de treballar per una empresa u organització o ser “freelance” i estar dedicada a l’àmbit de les TIC.
  • Acadèmica/Investigadora: la dona s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC.
  • Divulgadora: la dona ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC.

El jurat, de composició paritària, estarà format per 12 membres representants d’empreses i institucions relacionades amb l’àmbit de l’empresa, la universitat, les administracions públiques i els mitjans de comunicació. Es valoraran aspectes com la trajectòria professional i també es tindran en compte criteris d'igualtat, equitat, compromís i coresponsabilitat, inclusió, ètica, innovació, recerca i competitivitat.

El premi consisteix en un reconeixement a la trajectòria professional i es farà entrega durant el Congres 12×12 “La trobada de les TIC de Cap d’Any”. A més, el jurat podrà atorgar una menció especial a una institució i a una escola per la seva tasca en la promoció de la incorporació de les dones, i especialment de les joves, en l’àmbit de les TIC.

Les candidatures poden ser proposades per qualsevol persona o institució. Per tal de participar cal enviar la següent informació: nom i cognoms, dades de contacte, currículum vitae, descripció de fites assolides segons la categoria i complementació d'un formulari que podeu descarregar en aquest enllaç.

Les candidatures s'han d'enviar per correu electrònic a donatic@tertuliadigital.com fins al proper 26 de novembre. L’entrega de premis es realitzarà durant el Congres 12×12 “La trobada de les TIC de Cap d’Any” el dia 10 de desembre de 2015 a l’auditori de l’Edifici Imagina de Barcelona.