Resum Noticia:

El supercomputador MareIncognito tindrà la potencia d' un milió d'ordinadors domèstics

Descripció:

El Centre Nacional de Supercomputació (CNS) i l'empresa IBM col·laboraran en el disseny del MareIncognito, un nou superordinador que situarà l'estat espanyol i a la ciutat de Barcelona a la avantguarda d'Europa en aquest àmbit. La nova generació de supercomputadors permetrà arribar a una potència de càlcul superior als 10 Petaflops, el que suposa poder fer uns 10.000 bilions d'operacions per segon.

El MareIncognito tindrà la potencia de més d'un milió d'ordinadors domèstics i serà 100 vegades més potent que el superordinador amb més capacitat d'Europa, l'actual MareNostrum també nascut al Barcelona Supercomputing Center.

El futur supercomputador, en el que treballaran un equip de més de quaranta investigadors, tindrà aplicacions per millorar la comprensió sobre els orígens de l'univers, millorar la salut i qualitat dels aliments, l'estudi del canvi climàtic o fonts d'energia, i fins i tot la creació de jocs d'ordinador i animació.

El projecte del MareIncognito, que finalitzarà el 2011, tindrà com a primer objectiu l'analitzar els problemes dels supercomputadors com el MareNostrum quan se'l hi demana una potencia de càlcul 100 cops superior.

Amparo Moraleda, presidenta d'IBM España, s'ha mostrat molt satisfeta de formar part d'aquesta nova aventura destacant que "entre els avenços aconseguits en els darrers anys, pel que fa la supercomputació, es troba el processador "cell", que és el cor de consoles com la Wii de Nintendo que realitza 256.000 milions d'instruccions per segon, un fet que només podien fer els 500 ordinadors més potents del món fa 5 anys".