Netejar l'ordinador amb CCleaner
Netejar l'ordinador amb CCleaner.

I és que, en realitat, l’ús continuat, la navegació, la instal·lació i desinstal·lació de programes, etc. comporta fitxers auxiliars que no s’esborren, fragments de programa que es neguen a desaparèixer, còpies de seguretat internes que semblen oblidades… tot plegat acaba ocupant molt espai, fragmentant encara més el disc dur i alentint el funcionament general del PC.  El mètode més senzill per mantenir internament net l’ordinador és fer servir sovint programes netejadors que analitzin el disc i ens alliberin amb seguretat de la brutícia acumulada.

Hi ha diversos programes que fan aquestes funcions però en destaca un: CCleaner, que ens deixarà el PC ben net en pocs moments. CCleaner, que només ocupa 2.8 MB,  fa una llista de tot allò que pot eliminar i espera que se li confirmi la neteja. Un cop l’hem autoritzada fa desaparèixer fitxers auxiliars, temporals o que havien quedat despenjats, així com els rastres interns que deixa la navegació. Fins i tot se li pot encarregar una neteja del registre, del qual eliminarà les entrades incorrectes o invàlides. Abans d’eliminar-les, però, ens demanarà si volem mantenir una còpia dels elements eliminats, per si apareixen problemes.

CCleaner, doncs, és un recurs molt adequat per mantenir net el nostre ordinador. Per acabar de fer-lo interessant cal dir que CCleaner és un programa gratuït, utilitzable en molts idiomes, entre els quals hi ha el català. CCleaner canvia de versió sovint per afegir-hi noves possibilitats. En aquests moments ha arribat a la 2.12.660, que elimina ja els rastres de navegació del nou Google Chrome.

Si us interessa provar com funciona CCleaner podeu descarregar-lo aquí.