Dones i TIC
Dones i TIC. Autor: U.S. Embassy Tel Aviv. 2012. Tipus de lletra: Flickr. Llicència: BY-SA.

En un àmbit de coneixement on la presència femenina és encara minoritària, aquesta distinció pretén premiar iniciatives que tinguin la finalitat de generar activitats i mostrar bones pràctiques per ajudar a construir l’equilibri de gènere en els estudis i en les professions TIC. En concret es premiaran tant institucions com persones físiques (dones i homes) que hagin realitzat alguna de les següents activitats:

  • Accions i programes per tal de promoure la participació i la promoció de les dones en les carreres acadèmiques i professionals  relacionades amb les TIC.
  • Programes i iniciatives reeixits per a fomentar i estimular l’interès de les dones a cursar estudis relacionats amb les TIC i desenvolupar carreres professionals posteriors.
  • Accions extraordinàries per visualitzar models de conducta amb la finalitat d’ inspirar a les dones més joves a cursar estudis i carreres en el camp de les TIC.
  • Contribucions significatives a la difusió i l’augment de la influència de les dones en les TIC.

Les persones que presentin candidatura, tant si és pròpia com a tercers, hauran d'aportar informació bàsica del o la candidata, un resum del seu treball, el currículum vitae i una declaració de mèrits. La data límit és el 8 de març. El nom de la candidatura guanyadora es coneixerà el 8 d'abril mentre que l'acte de lliurament del premi tindrà lloc el 28 d'abril a Barcelona, un lloc encara per determinar. El premi consisteix en una dotació econòmica de 3000 euros i un programa de postgrau a escollir entre l’oferta formativa
dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC.

Podeu consultar les bases al document adjunt.