L’empresa Lleida.net, guardonada amb el Premi Internacional Ciutat de Lleida 2013
L’empresa Lleida.net, guardonada amb el Premi Internacional Ciutat de Lleida 2013.

Amb aquest premi es reconeix públicament i institucionalment la trajectòria de persones, institucions, empreses o entitats de la societat civil que hagin destacat per la seva aportació al coneixement o el ressò internacional de Lleida i el seu entorn geogràfic a través de treballs dins dels àmbits acadèmic, científic, econòmic, social o cultural.

Els motius que han fet aconseguir a Lleida.net aquest premi han sigut, segons la periodista i presidenta del jurat Rosa Maria Calaf, "per la seva clara aposta per l’emprenedoria, la innovació i, també, per portar el nom de Lleida a tot el món”, entre altres.

Lleida.net, ubicada al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, actualment compta amb filials internacionals a Londres, Miami, Nova Delhi o Xile, aconseguint una xarxa de comunicació que arriba a més de 200 països dels 5 continents.

El guardó del Premi consisteix en una reproducció en bronze de l’anomenat “Bronze d’Ascoli”, document legal de l’any 89 a.C. aparegut a la localitat italiana d’Ascoli. Reconeixia la concessió de la ciutadania romana a un grup de 30 cavallers indígenes hispans de la vall mitjana de l’Ebre (entre ells, tres de les terres de Lleida) que van participar en la guerra social italiana.

Aquest és el document més antic on apareix, per primer cop, el nom en llatí de la nostra ciutat, Ilerda. La peça és la primera mostra original existent que representa la vinculació del nostre territori amb l’exterior.

Més informació