Competències digitals
Competències digitals. Tipus de lletra: Comissió Europea.

A través d'aquest premi, la Comissió Europea espera identificar els projectes que han aconseguit un impacte significatiu i mesurable. Per tant, les iniciatives que hi participin han de tenir la possibilitat de ser replicables i escalables a altres regions o sectors.

El premi està obert a tot tipus de projectes, independentment de la ubicació o el tipus d'organització involucrada: individus, organitzacions, empreses, autoritats públiques, col·legis, universitats, organitzacions i associacions no governamentals. Per poder participar-hi hauran de completar el formulari de sol·licitud abans del 30 d'octubre del 2016.

Un jurat compost per cinc experts en competències digitals avaluarà els projectes, tot tenint en compte els següents factors: l'impacte aconseguit pel projecte, les sinergies entre els diferents actors involucrats, l'escalabilitat i replicabilitat de la iniciativa, així com l'eficàcia del projecte.

Els guanyadors i finalistes seran seleccionats en quatre categories de premis:

  • Habilitats digitals per a tots - el desenvolupament d'habilitats digitals per permetre a la ciutadania participar activament en la nostra societat digital.
  • Habilitats digitals per a la força de treball - el desenvolupament d'habilitats digitals per a l'economia digital, per exemple, augmentar la capacitació i requalificació de treballadors, els sol·licitants d'ocupació; accions sobre l'orientació professional i orientació.
  • Més i millors professionals de les TIC a Europa - el desenvolupament d'habilitats digitals d'alt nivell per als professionals de les TIC en tots els sectors de la indústria.
  • Habilitats digitals en l'educació - la transformació de l'ensenyament i l'aprenentatge de les competències digitals en una perspectiva d'aprenentatge permanent, incloses la formació de professorat.

Els guanyadors i finalistes seran convidats a exposar els seus projectes al lliurament de premis que tindrà lloc l'1 de desembre de 2016. La Comissió Europea es compromet a donar-los difusió en els mitjans de comunicació, la seva pàgina web i butlletins informatius.

Els millors projectes rebran el Premi Europeu d'Habilitats Digitals 2016 l'1 de desembre a Brussel·les de la mà de Günther H. Oettinger, Comissari d'Economia Digital i Societat, durant la conferència de llançament de la Digital Skills and Jobs Coalition (Coalició de competències i ocupacions digitals).