Foto de grup dels mSchools Mobile Learning Awards 2018
L'1 de març s'han lliurat els premis dels Mobile Learning Awards 2018. Autor: mSchools (Twitter). Llicència: Tots els drets reservats.

El director del Mobile World Congress, John Hoffman, va inaugurar la jornada "Changing education together" donant les gràcies als professors i professores que creen el futur a través de la docència, per creure que el canvi és possible i fer-ho realitat. Va destacar que en les edicions passades del programa s'ha pogut "explorar com els canvis en la societat i en la tecnologia condueixen ràpidament a la necessitat de millorar l'educació" i que la d'enguany pretén entendre millor el lideratge que ha d'assumir el professorat. D'aquí el lema de la jornada: "Liderant la transformació digital".

L'esdeveniment va aplegar més de 500 directors/ores de centres escolars, representants del sector de l’educació i responsables de polítiques educatives, i va comptar amb la participació de Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital de l'Ajuntament de Barcelona; Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat; i Genís Roca, fundador i president de RocaSalvetella.

Lliurament dels Mobile Learning Awards 2018

Aquest certament reconeix els projectes més innovadors de docents, escoles i AMPA de Catalunya a través de l’ús de la tecnologia mòbil a l’educació. Els i les guardonades es van donar a conèixer en el marc de la jornada "Changing education together". Van ser aquestes/es:

Modalitat Millors experiències i propostes d’aula amb tecnologies digitals

Categoria docents:

  • 1er premi: Núria Ferré, Institut Comte de Rius (Tarragona) – Instal·lacions elèctriques; dels plànols en 2D a la realitat virtual.
  • 2n premi: David Llamas i Domènec Rusca, Institut Frederic Martí (Palafrugell) i Escola Carrilet (Palafrugell) – STEAM, design thinking, videojocs i  impressió 3D a l’aula? Yes, We can.
  • 3r premi: Mercè Vilà i Roser Espelt, Escola La Vila (Palamós) – Gamifiquem l’aula a primària! L’Antiga Grècia: El viatge a Emporion.
  • Menció especial: Jaume Feliu i Laia Palou, Institut Salas i Xandri (Sant Quirze del Vallès) – Natusfera Biodiversity Congress.

Modalitat Escoles innovadores en l’aplicació de les tecnologies digitals

Categoria Centres Educatius:

  •  Institut Badalona VII, Badalona – B7 mTech High. Transformem l’Institut amb les nostres pròpies apps.
  • Escola Mossèn Albert Vives, La Seu D’Urgell – AV Robots: Robòtica i Pensament Computacional a l’Escola Mn Albert Vives.
  • Escola Puig de les Cadiretes, Llagostera – Ampliem les nostres eines.

Categoria AMPA/AFA:

  • AMPA CEIP Drassanes, Barcelona, amb el projecte "Cap al DrassanesLab: Tecnologia i coneixement contra l'escletxa digital".

El programa mSchools pretén promoure l'aprenentatge amb la tecnologia mòbil, millorar les competències digitals i l'esperit emprenedor, i construir un entorn obert per a l'educació mòbil. Per aconseguir aquests objectius, impulsa diferents accions, com ara, els mSchools Student Awards, que a l'abril obriran convocatòria.