Cartell de l'activitat per a la realització d'un mura col·lectiu a Ripoll per la festa de la Convivència del 26 d'octubre
Cartell de l'activitat per a la realització d'un mura col·lectiu a Ripoll per la festa de la Convivència del 26 d'octubre. 2019. Llicència: Tots els drets reservats.

El 26 d’octubre tothom que vulgui té una cita amb la festa de la Convivència i la diversitat a Ripoll. La iniciativa compta amb el suport de un bon grapat d’entitats del territori com l’Associació Joves Catalans Musulmans del Ripollès, La Fundació MAP, El Casal la Metxa, La Xarxa d’Economia Social entre altres i la col·laboració de l’Ajuntament de Ripoll.

La programació es desenvoluparà a la plaça de la Sardana amb diferents actes des de mig matí fins al vespre. L’organització ha destacat que hi haurà una activitat principal: la creació d'un mural que representi l'acceptació de la diversitat a la societat ripollesa. Els punts Òmnia de Ripoll (Punt Òmnia La Devesa, Punt Òmnia Ripoll 60 i el Punt Òmnia Eudald Graells) han fet una crida a la ciutadania per recollir el major nombre de trossos de roba, abans del 17 d'octubre.

La creació d'aquest mural es realitzarà mitjançant un taller d’arpilleres a la sala Eudald Graells de l'Ajuntament amb gran acollida, sobretot per part de dones magrebines. Utilitzant la arpillera com a suport, es convidarà als participants a obrir la seva pròpia història, a través de la imatgeria i els records, per a després plasmar de manera lliure i en imatges, algun tros de la seva biografia en la arpillera. La tècnica a utilitzar serà aplicada a tela.

Aquest taller que vol recollir diferents històries de vida de les persones de la comarca, sorgeix arran d’una activitat que es va fer en el Punt Òmnia La Devesa, quan es treballaven els orígens de les persones que assistien al curs i un taller de noms en diferents idiomes que li donarà el toc el Punt Òmnia Ripoll60 amb els seus nens i nenes. 

Els Punts Òmnia han sumat esforços per poder donar a conèixer tot el que fan i aportar experiències en l'àmbit comunitari. Durant la festa, altres entitats que aportaran el seu gra de sorra com l’associació de circ del Ripollès. A més, es podran practicar esports i fer tastets de menjar de diversos països, per exemple, de cuscús vegà. El punt i final a la festa de la diversitat de Ripoll serà una activitat musical.