TecnoFESC
TecnoFESC. Autor: L'Apòstrof. 2016. Tipus de lletra: Web de la FESC 2016. Llicència: Tots els drets reservats.

L’espai TecnoFESC agruparà estands d’empreses i entitats d’aquest àmbit i acollirà tallers relacionats amb la sobirania tecnològica i informàtica: una Install Party permetrà als usuaris que vinguin amb el seu ordinador instal·lar-se programari lliure; una Restart Party ajudarà a reparar aparells electrònics; un punt de reciclatge i donació de material informàtic recuperarà ordinadors vells per a ús d’altres entitats o un taller d’automatització de processos per millorar la gestió de les organitzacions i la difusió de les seves activitats. El Teb hi participarà oferint un taller de robòtica amb Little Bits adreçat a infants i joves.

D’aquesta manera la TecnoFESC vol incidir en els diferents estadis de la vida dels aparells tecnològics i com en fem ús, des del punt de vista de consum responsable, abordant problemàtiques com la de l’obsolescència programada o els drets laborals als països productors. Aquestes alternatives es tractaran en “xerrades llamp” de cinc minuts.

El Teb està acompanyat  en aquesta iniciativa per SETEM Catalunya, Reutilitza.cat, Electronic Reuse, Restarters BCN i Adab1ts, entre altres entitats i empreses.

Programa

Durant tota la FESC: punt de reciclatge de material informàtic, a càrrec d’Andròmines.

Dissabte

  • 11-14h Taller de programari lliure i reutilització de material informàtic, a càrrec de Pangea, ereuser.
  • 12-14h Punt de donació d’equipament informàtic a entitats socials, a càrrec de Reutilitza.cat
  • 14-15h “Engresca’t amb Guifi”
  • 16-17h “Xerrades llamp” (cinc minuts) de presentació de projectes: Electronics Watch, Reutilitza.cat, Electronic Reuse, Restarters BCN, El Teb, Adab1ts, Softcatalà, Mobile Social Congress, Jamgo, Eticom, Guifi.net, Dabne, APP Kune, Eticom, Fundacio Blue Terabyte, entre d’altres.
  • 17-18h Taller d’automatització de processos per millorar la gestió de les organitzacions i la difusió de les seves activitats. A càrreg d’Adab1ts, desenvolupament web i consultoria tecnològica.
  • 17-20h Restart Party, a càrrec de Restarters Barcelona. Inscripcions a restartersbcn.info
  • 18:30 Taller d’introducció a LibreOffice, a càrrec de Softcatalà
  • 19:30 Taller d’instal·lació d’Arch Linux en maquinari reciclat (pentium 4 i anteriors), a càrrec d’Andròmines.

Diumenge

  • 11-12:30h “Grans problemes, petites solucions”, taller per a infants i joves d’introducció a la sobirania tecnològica, a càrrec d’El Teb.
  • 12:30-13:30h “Xerrades llamp” (cinc minuts) de presentació dels projectes participants a la TecnoFESC. Si tens un projecte d’alternativa informàtica o tecnològica també l’hi pots presentar!
  • 13:30-14:30h Presentació de Kune, APP de consum col·laboratiu, a càrrec d’El Risell.