Resum Noticia:
La Comissió Europea realitzarà una consulta pública sobre el canon digital per poder establir mesures que redueixin les diferències entre els Estats membres.
Descripció:

La Comissió Europea vol tenir 'una nova mirada' sobre el canon digital per poder establir mesures que redueixin les diferències entre els Estats membres. Amb aquest objectiu ha anunciat que posarà en funcionament una consulta pública sobre aquest tema.

El canon digital s'aplica de forma diferent a diversos Estats de la Unió Europea. Charlie MacCreevy, Comissari de Mercat Interior de la Unió Europea, ha declarat que el que es pretén amb aquesta consulta és establir i facilitar una discussió oberta entre totes les parts interessades.

MacCreevy també ha expressat que el canon hauria de ser proporcional a les pèrdues causades per les còpies privades; encara que no ha explicat com es podrien calcular aquestes pèrdues.

La consulta estarà oberta fins el 18 d'abril i es completarà amb una audiència pública al juny per intentar pactar una estratègia comuna amb tots els implicats i afectats.

La Comissió Europea ja va obrir un procés semblant l'any passat, però no es va completar.