Tríptic CatLabs
Tríptic CatLabs. Autor: CatLabs. Tipus de lletra: CatLabs.

El Govern de la Generalitat va aprovar el passat 8 de novembre el programa CatLabs, per reforçar el potencial existent al territori en matèria d’innovació social digital i col·laborativa i donar-li visibilitat.

L’objectiu de CatLabs és buscar complicitats i promoure la col·laboració entre els actors locals (administracions, empreses, entitats públiques i privades) que tenen projectes en matèries com les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), la robòtica, la indústria dels drones, el coworking, la fabricació digital (fablabs, makers, ateneus), etc. Fruit de les seves sinergies podrien sorgir a curt/mig termini iniciatives i projectes en l'àmbit de la innovació dissenyats des del territori.

Col·laboració dels Punt TIC i trobades territorials

El programa compta amb els Punts TIC, en tant que agents d’innovació amb una trajectòria contrastada. El programa pretén oferir noves aliances i perspectives de futur als seus projectes. També vol incorporar-hi totes aquelles entitats que fan innovació a Catalunya. En aquest sentit, CatLabs reconeix el paper que exerciu com a referent territorial en l’àmbit de les TIC i us convida a suggerir actors del vostre entorn que podrien formar part d’aquesta xarxa i a identificar-ne de nous.

Per començar a treballar-hi, durant els propers mesos de febrer i març de 2017 s’organitzaran set trobades, una a cada Delegació del Govern de la Generalitat, amb l’objectiu d’explicar als Punt TIC amb detall el programa i connectar-vos amb altres agents que fan innovació al vostre entorn. Ara com ara, estan confirmades les següents trobades:

  • 8 de febrer: Lleida
  • 15 de febrer: Pirineus (Tremp)
  • 22 de febrer: Girona
  • 1 de març: Catalunya Central (Manresa)
  • 8 de març: Terres de l’Ebre (Tortosa)
  • 15 de març: Tarragona
  • 22 de març: Barcelona

Podeu fer arribar les vostres impressions al respecte i suggerir entitats o projectes de la vostra demarcació que puguin formar part de CatLabs, a través d’un correu electrònic adreçat als tècnics de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital:

  •     Mònica Acebo: macebo[arrova]gencat.cat
  •     Susana Morillas: smorillas[arrova]gencat.cat
  •     Ricard Benítez: ricard.benitez[arrova]gencat.cat

Els impulsors d’aquesta iniciativa, que s’emmarca en l’estratègia RIS3CAT i compta amb el suport del Programa Operatiu FEDER per a Catalunya 2014-2010, són els departaments de la Presidència, a través de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, i de la Vicepresidència, a través de la Direcció General de Promoció Econòmica. També hi estan implicades les conselleries d’Empresa i Coneixement i  d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, així com el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Finalment, CATLABS compta amb l’expertesa de la Fundació I2cat.