Resum Noticia:

La Torre Marimon a Caldes de Montbui acollirà, a mitjans del 2009, el Centre Internacional per al Debat Científic (CIDC) que impulsa la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l'Obra Social La Caixa. Aquest nou centre, pioner a l'estat espanyol, vol situar Catalunya com a referent mundial de la ciència.

Descripció:

Aquest nou centre tindrà com a objectiu crear un centre que sigui un referent internacional per a la celebració de jornades, seminaris i trobades de treball en tots els àmbits de la recerca. Un 60% de les activitats se centraran en les ciències de la vida, però també es donarà importància a camps com les matemàtiques, les ciències físiques, el medi ambient o ciències socials com la sociologia i la lingüística.

L'Obra Social La Caixa aportarà vuit milions d'euros per executar les reformes i l'adequació de la Torre Marimon. En els propers mesos s'elaborarà el calendari d'activitats d'aquest nou centre pensat Manuel Castellet, professor i expresident de l'Institut d'Estudis Catalans.

Pensant en que altres institucions i empreses participin del projecte està previst crear una fundació que marqui les directrius del Centre que estarà gestionat per la comunitat científica catalana. El centre acollirà unes 50 activitats cada any.