World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe
World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe. Autor: Ajuntament de Barcelona- Open Data BCN. Llicència: Tots els drets reservats.

La història del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe es remunta fins a l'any 1993 quan les ciutats de Barcelona i Kobe (Japó) van signar un acord d’agermanament per fomentar l’intercanvi cultural, educatiu, esportiu, econòmic i tecnològic. Dos anys més tard, després del terratrèmol que va afectar la ciutat japonesa, Barcelona va col·laborar amb l’enviament d’ajut humanitari.

Al 2018 es va celebrar 25è aniversari i, per celebrar-ho, els respectius ajuntaments van organitzar conjuntament la primera edició del concurs amb un gran éxit de convocatòria i qualitat dels projectes presentats. Enguany torna la segona edició. 

L'objectiu del concurs és que la ciutadania contribueixi a millorar aspectes de la ciutat mitjançant l’anàlisi de dades i la seva visualització que pot prendre forma d’infografia, gràfic, mapa interactiu, etcètera. El repte es realitza paral·lelament a les dues ciutats i els treballs finals es presenten a Barcelona. El portal Open Data BCN publicarà les dades en formats oberts i reutilitzables. 

Des de l'organització es vol fer èmfasi en la temàtica de l’emergència climàtica en la línea del Pla Clima que porta a terme l’Ajuntament de Barcelona al voltant del repte del canvi climàtic. Tot i que deixa a criteri de les persones participants tractar aquest o qualsevol altre tema i anima a aportar noves idees.

Es seleccionaràn 6 treballs finalistes que tindràn l’oportunitat de ser exposats en el marc de l'Smart City Expo World Congress 2019, que tindrà lloc a Barcelona del 19 al 21 de novembre. Els finalistes del concurs que organitza en paral·lel l’Ajuntament de Kobe es desplaçaran fins a Barcelona per presentar els projectes conjuntament i gaudiran de: 

  • Invitació a la presentació de polítiques smart city a càrrec dels ajuntaments de Barcelona i Kobe en l’acte institucional que tindrà lloc el 18 de novembre al matí a la Sala Barcelona (Avda. Diagonal, 240), així com un tour guiat pel districte de la innovació 22@ de Barcelona. 
  • Una entrada 3-DAY CONGRESS PASS per cada membre dels grups finalistes, fins a un màxim de tres entrades per grup, vàlida pels tres dies de l’Smart City Expo World Congress 2019
  • Diploma que l’acreditarà com a finalista en la World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe. Càtering ofert per l’organització als assistents que tindrà lloc a continuació de l'acte públic del World Data Viz Challenge. 
  • Networking amb els participants finalistes de la ciutat japonesa, amb el jurat i amb professionals i altres assistents.

Per a participar, cal complir els requisits especificats a les condicions de participació i omplir aquest formulari. Es poden presentar candidatures fins al 31 d'octubre de 2019.