Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

AMIT-CAT busca dones estudiants i professionals per difondre les STEM als instituts

Publicat el 01/06/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Informació sobre el projecte "STEM AMB TU" d'AMIT-CAT
"STEM AMB TU" vol donar visibilitat a les dones científiques i tecnòlogues i els biaixos de gènere, i promocionar les STEM, per AMIT-CAT. Llicència: Tots els drets reservats

L'objectiu és que esdevinguin ambaixadores del projecte "STEM AMB TU", que pretén fomentar les vocacions en ciències, tecnologia, enginyeries i matemàtiques (STEM), tot integrant la dimensió de gènere. Faran xerrades divulgatives als centres educatius. També està oberta la convocatòria per als instituts que vulguin acollir aquestes activitats.

L'Associació de Dones Investigadores i Tecnològiques a Catalunya (AMIT-CAT) fa una crida a dones joves professional, estudiant de màster, doctorat o postdoctorat, de l’àmbit cientificotècnic a sumar-se a "STEM AMB TU". Des de l'entitat faran un procés de selecció entre les candidates i les que siguin triades esdevindran ambaixadores del projecte. S'encarregaran de fer xerrades divulgativesalumnat de segon i tercer d’ESO de centres educatius de Catalunya. Hi presentaran les seves activitats professionals i/o de recerca científica, motivacions i expectatives de futur, tot incorporant la dimensió de gènere en el discurs, per conscienciar que el fet de ser dones no pot ser una barrera o un impediment per tenir una trajectòria professional i científica d’èxit.

"STEM AMB TU" persegueix fer visibles tres elements: les dones científiques i tecnòlogues, els biaixos de gènere dins la nostra societat amb les seves causes i conseqüències, i la promoció de les STEM entre les noies com a professions apassionants i de futur.

Les ambaixadores rebran a canvi de la seva tasca una formació en perspectiva de gènere i una altra de discurs oral, un ajut econòmic i seran sòcies d'AMIT-CAT gratuïtament durant un any.

Crida també als centres educatius

Els centres educatius que estiguin interessats a acollir una xerrada del projecte "STEM AMB TU" ho podran sol·licitar entre juny i setembre.

Entre els centres sol·licitants es prioritzaran aquells que siguin més adients segons aquests requisits de selecció: es prioritzaran els centres en funció de l'àrea geogràfica per tal de donar servei a tot el territori; es prioritzaran aquells centres que organitzin l’activitat per més d’una classe o curs i/o que s'emmarqui dins activitats de promoció de les STEM i especialment de les dones en STEM.

Comentaris

imatge de Esther Pinto

Enviat per Esther Pinto (no verificat) el

Ins Torre Vicens treballa amb les STEAM i per això estem interessats en acollir xerrades

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.