Garantia Juvenil
Garantia Juvenil. Autor: Olivia Harmon. 2012. Tipus de lletra: Flickr. Llicència: BY-SA.

Aquest compromís es tradueix específicament en que cap jove accedeixi al mercat laboral sense una formació que el capaciti per desenvolupar un lloc de treball de qualitat i que, a més, tinguin una primera experiència de treball.

Paral·lelament, el Govern acaba d'aprovar la creació d'un programa que doni suport a la gestió de les actuacions dins de la Garantia Juvenil. El nou programa suposarà la contractació de 31 persones, fins al 31 de desembre de 2017. D’aquestes, 26 hauran de ser tècnics titulats perquè donin suport eficaç a la gestió de les actuacions del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

La Garantia Juvenil és un pla impulsat per la Unió Europea per lluitar contra l’atur juvenil. Està dotat per la Unió amb uns 6.000 milions d’euros, distribuïts entre els estats membres en funció de les peculiaritats i necessitats de cada mercat laboral. Així, Catalunya compta amb 241 milions d’euros fins al 2020, entre fons propis, provinents de la Iniciativa Juvenil i del Fons Social Europeu.