{Code}YourFuture

Publicat el 29/07/2015
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
{Code}YourFuture

{Code}YourFuture és una campanya europea organitzada per tal de promoure les experiències de programació educativa (coding), entre els infants i els joves, especialment els de comunitats desfavorides. La Fundació Esplai i el Teb, totes dues entitats catalanes, hi participen activament.

L'objectiu global és fomentar l'adquisició de competències digitals i sensibilitzar al jovent sobre la relació entre els coneixements de programació i les oportunitats que ofereix el mercat de treball.

Deu socis de 9 països diferents de la UE participaran en aquesta iniciativa, promoguda per Telecentre-Europe i que compta amb el suport de Microsoft. A la primera fase, 30 dinamitzadors al llarg de tota Europa rebran una formació de formadors a través de seminaris web. Gràcies a aquest aprenentatge, podran conèixer procediments i metodologies per a formar -a la seva vegada- als participants dels seus punts. A una segona etapa, es preveu que almenys 300 joves europeus, la majoraria dels quals de grups desfavorits, tinguin l'oportunitat d'assistir a classes organitzades en els telecentres.

La programació (coding) contribueix a que els joves desenvolupin competències transversals, com ara el pensament analític, la capacitat de resoldre problemes, el treball en equip i la creativitat. En aquesta línia, i com a mesura per a pal·liar la desocupació dels joves, s'ha dissenyat la Code-Week (del 10 al 18 d'octobre).

Participen en aquesta campanya, a més de Telecentre-Europa:

Més informació a la web de Telecentre-Europe.

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.

Et pot interessat també

Una edició anterior de la Jornada Programa
Publicat el 13/03/2019 | Data de l'esdeveniment: 25/05/2019
0